Belangrijk nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
april 2020
Beste heer/mevrouw,

Er zijn volop ontwikkelingen rondom de vernieuwde BAG producten. In deze nieuwsbrief leest u meer over de geplande activiteiten voor hulp bij de overstap naar BAG 2.0, de uitfasering van BAG 1.0 producten en het laatste nieuws.
 
BAG 2.0 Extract via Github
 
Vanaf nu leveren wij van alle gemeenten maandelijks BAG 2.0 Extracten met de actuele BAG 2.0 data via Github. Deze bestanden kunt u kosteloos downloaden. De levering via Github blijft beschikbaar totdat het mogelijk is om een BAG 2.0 Extract te bestellen via Mijn Kadaster. Daarna wordt het BAG 2.0 Extract een betaald product (behalve voor overheidsorganisaties), zoals nu voor BAG 1.0. Het BAG 1.0 Extract leveren we tot maart 2021.
Naar pagina BAG 2.0 Extract
 
Ontwikkeling BAG API Individuele Bevragingen
 

Met ingang van maart 2021 is de BAG data niet meer te raadplegen via BAG Bevragen 2009 (v1) en de huidige BAG API. BAG Bevragen 2015 (v2) zal vanaf oktober 2021 niet meer beschikbaar zijn. De opvolger is de vernieuwde BAG API Individuele Bevragingen.

De testomgeving voor de BAG API Individuele Bevragingen is beschikbaar. Om gebruik te maken van de testomgeving kunt u een gratis API Key aanvragen via het aanmeldformulier

In de loop van dit kwartaal komen de meest gebruikte bevragingen beschikbaar in de productieomgeving. Meer weten?

Naar pagina over BAG API

 
BAG 2.0 data in de BAG Viewer
 
De BAG Viewer gaat in stappen over op BAG 2.0. De eerste stap is het aansluiten van de BAG Viewer op de BAG API’s, zodat de BAG 2.0 gegevens getoond worden. Dit verwachten we in de zomer zichtbaar te maken in de BAG Viewer. Later volgt een functionele vernieuwing van de BAG Viewer.
Bekijk de hele planning
 
BAG 1.0 producten
 
Bijna alle bronhouders hebben de overstap gemaakt naar BAG 2.0. Sinds het aansluiten van de eerste bronhouder op BAG 2.0 vertalen wij deze gegevens naar BAG 1.0 gegevens totdat de huidige producten niet meer geleverd worden. Zo zorgen wij ervoor dat u, zonder dat u zelf iets hoeft te doen, de BAG 2.0 gegevens in BAG 1.0 formaat ontvangt. Benieuwd hoe lang u nog gebruik kunt maken van de BAG 1.0 producten?
Bekijk de productplanning
 
Op de hoogte blijven
 
Om afnemers te helpen met de overstap naar de nieuwe producten organiseren wij verschillende activiteiten. Alle belangrijke ontwikkelingen rondom deze activiteiten en de BAG plaatsen wij als nieuwsbericht op de nieuwspagina BAG. Wilt u een notificatie ontvangen op het moment dat wij een nieuwsbericht plaatsen? Meldt u dan aan voor de RSS feeds.
Aanmelden RSS feeds
 
Geef uw suggestie aan ons door
 
Heeft u suggesties voor de inhoud van de informatiebijeenkomsten of de webinars, of heeft u vragen die u tijdens een bijeenkomst of webinar graag beantwoord ziet?
Vul dan onze poll over informatiebehoefte in. Wij gebruiken uw reactie graag om onze bijeenkomsten en webinars vorm te geven.
Poll invullen
 
Agenda activiteiten BAG 2.0 Extract en BAG API
8
Apr
Vragenuur om 10.00 uur
Digitaal vragenuur BAG 2.0 Extract en BAG API
Meer informatie
22
apr
Informatiebijeenkomsten
Digitale bijeenkomsten BAG 2.0 Extract en BAG API
Aanmelden
12
mei
Webinar BAG (info volgt)
Meer informatie
19
mei
Webinar BAG (info volgt)
Meer informatie
Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden ze graag.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen