Voor welk alternatief kiest u? lees online
Kadaster

BAG Compact gaat verdwijnen: wat betekent dat?

27 maart 2020
BAG Compact gaat verdwijnen:
wat betekent dat?

Geachte heer, mevrouw,
 
Vanaf 2018 is aangegeven dat de BAG producten met de komst van de gewijzigde Wet BAG gaan veranderen. Een van de veranderingen is dat we BAG Compact vanaf maart 2021 niet meer leveren. De reden hiervoor is dat het gebruik te beperkt is en er goede alternatieven zijn. Als alternatief kunt u gebruikmaken van het BAG 2.0 Extract of van de BAG API Individuele Bevragingen.

Wij helpen u graag om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Via deze mailing stellen wij u op de hoogte van de ontwikkeling van het BAG 2.0 Extract en de BAG API Individuele Bevragingen.

Lees meer over het uitfaseren van BAG producten

 

Alternatief 1: BAG 2.0 Extract

Hebt u meer behoefte aan een lokale kopie, die wekelijks of maandelijks wordt geactualiseerd? Dan is een overstap naar het BAG 2.0 Extract een overweging. Dit is een verzameling XML-bestanden met gegevens uit de Landelijke Voorziening Basisregistratie Adressen en Gebouwen (LV BAG).

Op dit moment zijn er proefbestanden beschikbaar voor het BAG 2.0 Extract Gemeente, het BAG 2.0 Extract Geheel Nederland en voor de mutatieproducten. Samen met de beschikbaar gestelde documentatie geeft dit een goede basis om voorbereidingen te treffen voor de implementatie van het BAG 2.0 Extract.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van het BAG 2.0 Extract? Kijk op de pagina BAG 2.0 Extract.

Ga naar de pagina BAG 2.0 Extract
 
Alternatief 2: BAG API Individuele Bevragingen
In de volgende gevallen kan de overstap naar de BAG API Individuele Bevragingen voor u een overweging zijn:
  • het bijhouden van een lokale kopie is niet meer gewenst
  • er is vraag naar real-time BAG data
  • er is vraag naar de gegevens van één object per keer

Op dit moment zit de BAG API Individuele Bevragingen in een testfase waardoor deze kosteloos uit te proberen is. De verwachting is dat de eerste onderdelen van de BAG API in april live gaan. De overige API's volgen in het tweede kwartaal van 2020. Voor gebruik van deze API zullen kosten in rekening gebracht worden. Wat deze kosten worden en per wanneer we deze gaan berekenen, communiceren wij zodra dit bekend is. Er komt in elk geval een gratis variant waarmee het mogelijk is een beperkt aantal bevragingen te doen. Om welke aantallen het gaat, hoort u nog van ons.

Past de BAG API Individuele Bevragingen beter bij uw wensen? Lees meer op de pagina BAG API.

Bekijk de BAG API pagina op Github
 
Op de hoogte blijven?

Natuurlijk blijven wij u per mail informeren over de overgang naar BAG 2.0. Daarnaast kunt u ook op andere manieren op de hoogte blijven.

Vragenuur op 8 april
Om u de kans te geven vragen aan ons te stellen, hebben wij een vragenuur gepland. Hebt u concrete vragen die u graag beantwoord zou willen zien voor de informatiebijeenkomsten op 22 april? Dan geven wij u graag de gelegenheid deze vragen te stellen tijdens een digitaal vragenuur BAG 2.0 Extract en BAG API Individuele Bevragingen op 8 april.

Wij zullen u zo snel mogelijk via een nieuwsbericht op onze website informeren over het tijdstip en de werkwijze van het vragenuur.

Informatiebijeenkomsten op 22 april
Om afnemers te ondersteunen bij de overstap naar BAG 2.0 producten organiseren wij op 22 april twee bijeenkomsten.

  1. BAG 2.0 Extract (van 10.00 uur – 12.00 uur)
  2. BAG API Individuele Bevragingen (van 13.00 uur – 15.00 uur)

De bijeenkomsten zullen digitaal plaatsvinden. Op welke wijze wij deze bijeenkomsten zullen vormgeven, maken wij zo snel mogelijk bekend.

Wilt u aanwezig zijn bij (een van) deze bijeenkomsten? Meldt u zich dan vast aan via het formulier Informatiebijeenkomst BAG april 2020.

Webinars op 12 en 19 mei
Op 12 en 19 mei organiseren wij webinars over het BAG 2.0 Extract en de BAG API Individuele Bevragingen. Meer informatie over de invulling van deze webinars volgt.

Poll informatiebehoefte
Hebt u suggesties voor de inhoud van de informatiebijeenkomsten van 22 april of de webinars, of hebt u vragen die u dan graag beantwoord ziet? Vul dan onze poll over informatiebehoefte in. Wij gebruiken uw reactie graag om onze bijeenkomsten en webinars vorm te geven.

Nieuwsbriefspecial
In april versturen wij een special van onze nieuwsbrief, die volledig gewijd is aan de BAG 2.0 producten. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? U kunt zich hiervoor aanmelden via het formulier Nieuwsbrieven

Website
Alle belangrijke ontwikkelingen rondom de BAG worden als nieuwsbericht geplaatst op de nieuwspagina BAG. Door middel van RSS feeds kunt u actief op de hoogte gehouden worden van nieuwe nieuwsitems. Lees meer over RSS feeds.

Wij wensen u veel succes met de overstap en wij zien u graag bij één van de bijeenkomsten.
 
Met vriendelijke groet, 

Nathalie Vos
Klantenservice BAG

Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier