Het laatste nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
mei 2019
Eerste gemeenten aangesloten op BAG 2.0
We zijn live met BAG 2.0. De productieomgeving 2.0 is in de LV BAG (Landelijke Voorziening BAG) opengezet. Naast de gemeenten Zuidplas, Losser, De Fryske Marren en Enschede, is deze week ook de gemeente Krimpen aan de IJssel aangesloten op BAG 2.0.

Niet alle bronhouders gaan in één keer over; aanbieders en afnemers gebruiken tijdelijk 2 databases (BAG 1.0 en BAG 2.0) naast elkaar. We zorgen ervoor dat alle wijzigingen via alle producten (1.0 en 2.0) worden geleverd. Hiervoor zijn transformatieregels gemaakt.

Zo wordt bij BAG 2.0 bij twijfel over een gegeven in de BAG niet het hele object in onderzoek gezet, maar slechts een attribuut (bijvoorbeeld het bouwjaar). Omdat we de gegevens uit BAG 2.0 ook via de producten van BAG 1.0 goed willen blijven leveren zijn voor het ‘in onderzoek’ speciale werkafspraken gemaakt. 
Lees het nieuwsbericht
 
BAG 2.0 producten in ontwikkeling
 
Nu de eerste bronhouders zijn aangesloten gaat de focus meer liggen op de ontwikkeling van BAG 2.0 producten. We gaan als eerste aan de slag met de BAG API’s. Deze zijn eind Q3 gereed. 

Benieuwd naar de volgende wijzigingen van de BAG-producten?
Bekijk het volledige overzicht
 
BAG wint gouden API
 
De BAG API is uitgeroepen tot beste API van de overheid. Product manager Janette Storm nam het gouden aapje en de oorkonde in ontvangst. De API is een succes. Janette: “De API heeft in haar eerste jaar direct meer calls afgehandeld dan op de oude manier van uitlevering van de BAG.”
Lees het nieuwsbericht
 
Geslaagde BAG-WOZ studiedagen
 
Voor 2022 moeten gemeenten over van bruto inhoud naar gebruiksoppervlakte voor de WOZ-waarde van woningen. Een uitdaging met veel kansen en keuzes. Daarom organiseerden wij samen met het ministerie van BZK, de Waarderingskamer, gemeenten en samenwerkingsverbanden 4 BAG-WOZ studiedagen. Wilt u weten hoe anderen het aanpakken? En welke kansen dit biedt?
Lees het nieuwsbericht
 
Webinar BAG linked data gemist?
Linked data is een manier om gegevens (data) te structureren en op zo’n manier beschikbaar te maken dat deze met andere data verbonden kan worden. Het Kadaster publiceert steeds meer datasets als Linked data. In maart organiseerden wij het webinar BAG linked data. Bekijk de video: ‘Met SPARQL data over gebouwen en adressen bevragen' via Youtube (25 min).
BAG in 3D
 
De TU Delft heeft een actueel, open landsdekkende 3D representatie van de BAG ontwikkeld. Deze 3D-BAG service is maandelijks actueel en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld geluidssimulatie. De 3D-BAG data is beschikbaar via de website van de TU Delft.
Neem een kijkje
 
Samenhangende objectregistraties
 
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is gestart met de Doorontwikkeling in Samenhang van de Geobasisregistraties (DiS Geo).  Doel is het doorontwikkelen van een aantal geobasisregistraties tot een samenhangende objectregistratie. BZK nodigt u uit voor de brede bijeenkomst over dit onderwerp op donderdag 13 juni in de Prodentfabriek te Amersfoort.
Aanmelden en meer informatie
 
Agenda BAG
6
jun
Gebruikersoverleg, Apeldoorn
Aanmelden
13
jun
Brede bijeenkomst Doorontwikkeling in Samenhang van de Geobasisregistraties
Meld u aan op de site van DiS Geo
20
jun

BAG Agendaoverleg, Den Haag
Lees meer

Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden ze graag.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen