Nieuws van het Kadaster en zinvolle tips. Wist u bijvoorbeeld dat er een serviceloket is voor appartementstekeningen? lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief voor het notariaat
8 mei 2019
Frank Tierolff nieuwe voorzitter raad van bestuur
Frank Tierolff wordt met ingang van 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter raad van bestuur bij het Kadaster. Hij volgt hiermee Dorine Burmanje op die na 15 jaar heeft aangegeven haar werkzaamheden als voorzitter raad van bestuur te beëindigen.
Lees het nieuwsbericht
 
Serviceloket Appartementstekeningen
 
Appartementstekeningen moeten aan een aantal eisen voldoen voor u ze kunt indienen. Dat kan lastig zijn. Het is begrijpelijk dat u of het tekenbureau er soms niet uit komt, zelfs niet na het lezen van de checklist. Het is tegen betaling mogelijk om uitleg te krijgen bij het Serviceloket in onze kantoren in Amsterdam of Rotterdam. Via het formulier maakt u een afspraak met een medewerker. Deze persoonlijke service kan u veel tijd schelen.
Direct een afspraak maken?
 
Nieuws over KIK modelakten
 
Akte van levering vernieuwd
Het legitimatieblok is onder andere flexibel gemaakt en het is nu mogelijk om erfdienstbaarheden over- en weer te vestigen.

ASR hypotheekmodel
Het KIK-hypotheekmodel voor de ASR Levensverzekering N.V. is beschikbaar.

In het KIK overzicht leest u welke soort akten u wel of niet geautomatiseerd met KIK kunt indienen. Wilt u weten of ook voor uw kantoor het ASR model of de vernieuwde KIK-leveringsakte al beschikbaar zijn? Neem dan contact op met uw softwareleverancier.
.
Bekijk het nieuwe KIK overzicht
 
Verzoek tot verbetering in de spotlights
 
Veel notarissen willen voorkomen dat aangeboden stukken onnodig vertraging opliepen. Er was dan ook veel belangstelling voor onze webinars Verzoek tot verbetering (VTV).  Onze experts en bewaarders vertelden over de betekenis van een VTV en de meest voorkomende fouten. Hebt u de webinar gemist? U kunt deze terugkijken op de nieuwe pagina 'Informatie over Verzoek tot Verbetering'.
Naar de nieuwe pagina
 
Poll: Onderwerpen webinars en kennissessies
 
Voor onze webinars en kennissessies is altijd veel interesse. Een webinar kunt u makkelijk en snel volgen vanaf uw eigen werkplek. Bij een kennissessie kunt u juist uitgebreid in gesprek met collega-notarissen en het Kadaster. 

Waar wilt u een webinar of kennissessie  over volgen? Laat het ons weten!
Naar de webinar poll
 
Wist u dat ......
Naamswijzigingen en fusies weer getoond
 
In het onderzoek naar vernieuwing van onze producten werd aangegeven dat de signaleringen bij personen niet nodig waren. Op de vernieuwde producten waren deze signaleringen daarom alleen nog te vinden op het product Eigenaarsinformatie. Op verzoek van klanten zijn we hierop teruggekomen. De akten over naamswijzigingen en fusies worden weer op de producten Eigendomsinformatie en Hypotheekinformatie getoond.
Lees het nieuwsbericht
 
Nieuwe webpagina BRK inzage producten
 
We hebben een nieuwe webpagina voor BRK inzage producten ontwikkeld. Met BRK Inzage producten kunt u actuele informatie over objecten, subjecten en rechten ophalen uit de Basisregistratie Kadaster (BRK). Deze inzages kunt u doen met Kadaster-on-line of met KIK inzage. U vindt informatie over deze diensten handig en overzichtelijk op 1 plek.
Benieuwd naar de pagina?
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
of
 
Contact
088 - 183 35 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?

Het Meldpunt notariaat beantwoordt ze graag.

Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen