Landmeten: van vroeger tot nu

lees online  |  afmelden
Kadaster
Terz@ke
2 april 2019
Beste heer/mevrouw,
Wij houden onze lezers graag op de hoogte. Daarom krijgt u ook deze maand weer onze nieuwsbrief. Dit keer staat 'landmeten' centraal. Veel leesplezier!
 
Werken als landmeter bij het Kadaster 
Landmeten in Nederland begon onder invloed van Napoleon. Maar dit vak is nog steeds iets waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Onze landmeters kunnen laten zien waar de kadastrale grens ligt tussen uw tuin en die van de buren. Dat noemen wij een grensreconstructie.

Ook kan een landmeter inzicht bieden bij de verkoop van één of meer stukken grond, dan ontstaan nieuwe grenzen. Koper en verkoper moeten daarvoor de nieuwe grens van de percelen aanwijzen aan het Kadaster.
 


"Met een speedboot de Vinkeveense Plassen op om een eiland te meten!"
 
 
Lees het verhaal van Sandra
 "Het contact met klanten
vind ik mooi"
 

Ga naar het verhaal van onze collega Atlas

 
Het begin van landmeten in Nederland
De Onze Lieve Vrouwentoren in Amersfoort staat letterlijk centraal in de wereld van het landmeten. Deze toren heeft een verhaal. Dankzij deze toren kunt u bepalen wat de exacte grens is tussen uw tuin en die van uw buren. Bekijk hieronder het filmpje over deze bijzondere toren.
 
Tentoonstelling 'Vanaf het hoogste punt'
 
Meer weten over landmeten? Duik tot en met 22 september in de wereld van het landmeten bij de tentoonstelling ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd’. De tentoonstelling is te zien bij Panorama Mesdag in samenwerking met de TU Delft.
Lees meer op de website van Panorama Mesdag
 
Uitgelicht nieuws
Frank Tierolff nieuwe voorzitter raad van bestuur
 
Frank Tierolff wordt met ingang van 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter raad van bestuur bij het Kadaster. Hij volgt hiermee Dorine Burmanje op die na 15 jaar heeft aangegeven haar werkzaamheden als voorzitter raad van bestuur te beëindigen.
Lees meer
 
Regionale kennissessie woningmarkt
 
Hoe is de relatie tussen de particuliere verhuur van woningen en de kansen die starters hebben op een koopwoning in uw regio?
We geven tijdens een aantal kennissessies inzichten op landelijk en regionaal niveau en kijken ook of er een relatie zit tussen beide ontwikkelingen. Er is veel ruimte voor interactie.
Meer over de kennissessies Woningmarkt
 
Uitgelichte vacature
Medewerkers perceelsgrenzen gezocht
 
In de regio's Randstad en Noord-Brabant zoeken wij 12 medewerkers perceelsgrenzen. Een functie vol zelfstandigheid, werken met nieuwe technologie en een combinatie van theorie en learning-on-the-job. Ken jij iemand die zijn of haar talent bij ons op de kaart wil zetten?
Naar de vacature
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
of
 
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen