Het laatste nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
februari 2019

6 softwareleveranciers hebben
de conformiteitstoets BAG 2.0 succesvol doorlopen

Dankzij een goede samenwerking tussen verschillende gemeentelijke leveranciers en het Kadaster, hebben 6 softwareleveranciers de conformiteitstoets BAG 2.0 met hun applicatie succesvol doorlopen. Dit houdt in dat de applicatie berichten volgens de richtlijnen BAG 2.0 kan verwerken. We verwachten dat de eerste bronhouders dit kwartaal overstappen.
Bekijk om welke applicaties het gaat
 

Resultaten onderzoek voortgang BAG 2.0 

 

Afgelopen november deden wij onderzoek onder bronhouders naar de voortgang van de implementatie van de software voor BAG 2.0. In totaal 242 van de (toen) 380 gemeenten vulden de vragenlijst in. We vroegen hen onder meer hoe ver ze zijn of wanneer ze (verwachten te) starten met de implementatie van de software. Nieuwsgierig naar de stand van zaken?

Lees hier de resultaten
 
BAG API genomineerd voor gouden API
zakelijk.kadaster.nl/-/bag-met-gouden-api-naar-huis-?pk_campaign=nieuwsbrief_bag_feb2019&pk_cid=gouden_api
Werkt u al met onze BAG API? Deze API maakt gecontroleerde toegang mogelijk tot gegevens uit de BAG. We zijn hiervoor genomineerd voor de gouden API, de prijs voor de beste API van de overheid. Tijdens een feestelijke meet up in Amersfoort op woensdag 13 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. We zullen u via onze website op de hoogte houden.

Voorbereiding vernieuwen API

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen om de API te vernieuwen. Nieuwsgierig naar wanneer deze API beschikbaar is? Bekijk dan onze productplanning op de pagina Producten 2.0.
Lees meer het volledige nieuwsbericht
 
Hebt u de Terugmelding API al getest?

U kunt vanaf nu de Terugmelding API testen. Deze is beschikbaar in de acceptatie-omgeving. Via de API kunt u direct een fout in de BGT-, BRT-, BAG- en KLIC (bèta)-registratie melden. Het melden van een fout in de registratie was al eenvoudiger geworden met de BAG Viewer. Vanaf 2019 wordt dit ook mogelijk voor andere systemen met de Terugmelding API. Voor meer informatie over de API, het testen en het geven van feedback, kunt u terecht op de website Geoforum.nl.

Alles over de Terugmelding API
 
Tarieven BAG zijn verhoogd per 1 januari
Het Kadaster heeft zijn tarieven verhoogd. Dit jaar zijn ook de BAG-producten duurder geworden. Vanaf 1 januari hanteren we daarom andere tarieven. U vindt ze op onze website. Voor overheidsorganisaties die onder budgetfinanciering vallen blijven de BAG-producten gratis.
Bekijk hier de tarieven
 
Op weg naar een samenhangende objectenregistratie
 
Het ministerie van BZK is gestart met de Doorontwikkeling in Samenhang van de geo-basisregistraties (DiS GEO). Het doel is om
verschillende basisregistraties beter op elkaar aan te laten sluiten.

Een onderdeel is het doorontwikkelen van een aantal geobasisregistratis tot een samenhangende objectenregistratie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). 
Naar de website BZK
 
Deelname ENSIA zelfcontrole BAG groot succes
 
Gemeenten scoorden uitstekend qua deelname aan de zelfevaluatie ENSIA voor BAG: 100% van de bronhouders heeft de vragenlijst ingeleverd. De ENSIA is vorig jaar juli de opvolger geworden van de BAG-Inspectie. De BAG-Inspectie is na de wetsevaluatie en wetsaanpassing BAG vervangen door de zelfevaluatie.
Klik hier voor de site van het ministerie van BZK
 
Agenda BAG
14
feb
Agendaoverleg, Apeldoorn 
Lees meer op de website van het Kadaster
7
mrt
Gebruikersoverleg, Apeldoorn
Aanmelden
21
mrt
Hoe met SPARQL de BAG bevragen? Volg ons webinar!
Meer informatie volgt binnenkort op zakelijk.kadaster.nl
21
mrt

BAG BAO, Apeldoorn
Lees meer op de website van het Kadaster

Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden ze graag.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen