Nieuwsbrief notariaat met handige tips, de nieuwe tarieven en problemen met facturen KIK akten. lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief Notariaat
14 december 2018
Aandacht voor tarieven
We voeren per 1 januari 2019 een algemene inflatiecorrectie van 2% door op onze tarieven. Daarnaast passen we een aantal specifieke tarieven aan. Graag brengen we de belangrijkste wijzigingen onder uw aandacht:
  • samenvoegen percelen via VERENIG was € 90,-, wordt kosteloos
  • verificatietarief voor het inmeten van een klein perceel (oppervlakte maximaal 100 m2 en waarde maximaal € 5.000,00)  was kosteloos, wordt € 55,-. Het inmeten van overige percelen gaat van € 600,- naar € 630,-
  • het op verzoek splitsen van een klein perceel (oppervlakte maximaal 100 m2, voor het in overeenstemming brengen van de kadastrale grens met het werkelijke gebruik) gaat van € 90,- naar € 150,-. Voor de overige percelen gaat het tarief van € 400,- naar € 420,-
  • het inschrijven van een overdrachtsakte of een hypotheekakte met KIK gaat van € 77,- naar € 78,50. Zonder KIK gaat het tarief van € 126,- naar € 137,50
Alles over de nieuwe tarieven
 
Vertraging KIK facturatie
 
De volgende 3 issues zijn mogelijk voor u van belang:
  • tarief KIK-akten aangeboden tussen 15 okt en 5 nov mogelijk niet goed berekend
  • facturen voor KIK akten aangeboden vanaf 6 november, zijn vertraagd
  • KIK-uitvalrapportage niet beschikbaar tot einde van het jaar
Lees het volledige nieuwsbericht
 
Aantekening in onderzoek
 
In onze producten kan een aantekening  ‘de juistheid van de objectgegevens is in onderzoek’, voorkomen.
We plaatsen zo’n aantekening als we een melding krijgen dat een objectgegeven in de BRK niet zou kloppen. Deze wordt alleen geplaatst bij meldingen die langer dan 5 werkdagen in onderzoek zullen zijn.
Ziet u deze melding in een product en wilt u weten welk gegeven er in onderzoek is? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Klantenservice beantwoord graag uw vragen
 
Vernieuwing Basisregistratie Kadaster
Op 15 oktober is de vernieuwde Basisregistratie Kadaster (BRK) in gebruik genomen. Blijf op de hoogte van de laatste informatie via het overzicht van wijzigingen op onze website.
Naar pagina Vernieuwing BRK
 
Meettarief verschuldigd
 
Op het product Eigendomsinformatie vindt u informatie over de soort grens en grootte (bijvoorbeeld vastgesteld of voorlopig).
Als meettarief verschuldigd is, staat op het bericht gelijk onder de grens en grootte ‘Meettarief verschuldigd: ja’. Als geen meettarief verschuldigd is, staat deze regel er niet.
Bekijk het productvoorbeeld
 
Laatst ingeschreven akte opvragen
 
Hoe vraagt u een ‘Laatst ingeschreven akte of Verkrijgingsakte’ op in Kadaster-on-line? We leggen het u in drie stappen uit.
Bekijk de instructie
 
Contact
088 - 183 35 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Het meldpunt notariaat beantwoordt ze graag.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen