Actueel nieuws van het Kadaster. Met onder meer: het vraagstuk sensoren in openbare ruimte en onze nieuwe tarieven. lees online  |  afmelden
Kadaster
Terz@ke
6 december 2018
Sensoren in openbare ruimte
Camera’s, luchtkwaliteitsmeters, verkeerstellers, geluidsmeters. Overal in de openbare ruimte vinden we sensoren. Van wie zijn ze, en wie mag en kan wat met de data? Moeten ze worden geregistreerd? En wat betekent dit alles voor de burger?
Lees meer
 
Tarieven per 1 januari 2019
 
Onze tarieven wijzigen per 1 januari 2019.
Het gaat om een algemene inflatiecorrectie van 2%. Daarnaast passen we een aantal tarieven aan om het gebruik van digitale diensten te stimuleren en zo de rechtszekerheid te bevorderen. Een aantal tarieven verhogen en een aantal verlagen hierdoor.
Lees meer
 
Harderwijk zoekt oplossing voor bewoning vakantieparken
 
Harderwijk wil toerisme op vakantieparken een impuls geven en onbedoelde bewoning tegengaan. We hebben geholpen met het in beeld brengen en het duiden van gegens over bijvoorbeeld eigendom, leeftijd van de eigenaren en waardeontwikkeling van de recreatiewoningen. Inmiddels heeft de gemeente Harderwijk de toekomstvisie van drie parken geformuleerd en gaat nu stapsgewijs over tot aanpassing van de parken.
Lees meer over onze rol hierin
 
Eerste eigendomsbewijzen uitgereikt door premier Rutte
 
Premier Rutte heeft op 28 november in Colombia de eerste eigendomsbewijzen uitgereikt aan boeren in het dorpje Los Mandarinos. Het Kadaster helpt de Colombiaanse regering om na het FARC-tijdperk de landadministratie snel en efficiënt op te zetten. 
Lees meer
 
Kopen om te verhuren?
 
Het afgelopen jaar hebben steeds meer beleggers woningen gekocht om te verhuren. Het beeld is ontstaan dat hoe meer beleggers woningen kopen, hoe harder de woningprijzen stijgen. Volgens onderzoekster Janneke Michielsen is dat niet zomaar aan te tonen.
Lees meer
 
Agenda
11
Dec
Kennissessie Verduurzaaming woningmarkt - laatste sessie Breukelen.
Tijd: 12.15 - 16.00 uur
Lees meer
13
Dec
Webinar Mijn Kadaster en Kadaster-on-line gevorderd. Tijd 9.30 - 10.00 uur.
Direct aanmelden
18
Dec
Webinar Hoe voorkom ik afgekeurde splitsingstekeningen. Tijd: 9.30 - 10.00 uur.
Direct aanmelden
Naar de webinars pagina
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt ze graag.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen