Het laatste nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
november 2018
Producten BAG 2.0
Met de gewijzigde Wet BAG worden ook de BAG-producten in een nieuw jasje gestoken. Bekijk de BAG-producten 2.0 pagina op kadaster.nl. U vindt hier de planning waarop te zien is wanneer de specificaties van de nieuwe BAG-producten beschikbaar zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van de veranderingen? Dan adviseren wij u deze pagina vooral in de gaten te houden.
Bekijk de pagina BAG Producten 2.0
 
Specificaties BAG Extract 2018 beschikbaar
 

De specificaties voor BAG Extract 2018 zijn nu te bekijken op Kadaster.nl. Daar vindt u ook een voorbeeld Extract van een fictieve gemeente en een productbeschrijving waarin de functionele onderdelen worden toegelicht.

Verandering in levering mutaties
Naast de wijzigingen in het BAG Extract verandert de manier waarop de mutaties als onderdeel van het abonnement worden geleverd. Mutatieleveringen worden door middel van een API beschikbaar gesteld waarbij het mogelijk is om elk gewenst moment de Mutatielevering op te halen. Meer informatie over deze wijzigingen volgt op de pagina van het BAG Extract.

Benieuwd naar BAG Extract 2018?
 
Individuele Bevragingen vervangt BAG Bevragen
 

Met de komst van de vernieuwde producten willen we inspelen op de technische ontwikkelingen en de wensen van de afnemers. Meerdere afnemers hebben aangegeven dat zij zelf de database op ieder gewenst moment wensen te raadplegen. Dit was al mogelijk met het product BAG Bevragen maar om deze service verder te optimaliseren wordt een API ontwikkeld. Met het product Individuele Bevragingen kan straks via een API de database op ieder gewenst moment geraadpleegd worden.

BAG Compact verdwijnt
Door de komst van deze API vervalt de levering van BAG Compact. Een bestand met alle gegevens uit de LV BAG blijft beschikbaar via BAG Extract. Vanaf het moment dat de specificaties van de API beschikbaar zijn, wordt het BAG Compact nog 2 jaar geleverd.

BAG Bevragen verandert
Het product BAG Bevragen verdwijnt in zijn huidige vorm ook met de komst van de API. Vanaf het moment dat de specificaties van de API beschikbaar zijn, heeft u nog 2 jaar de tijd om over te stappen op de Individuele Bevragingen.

Op de pagina BAG Producten 2.0 op Kadaster.nl kunt u zien wanneer de specificaties verwacht worden. 

Naar de pagina BAG Producten 2.0
 
Geobuzz 20 & 21 november
Op 20 en 21 november zijn wij aanwezig op de Geobuzz in Den Bosch. De Geobuzz is een beurs en congres over de ontwikkelingen in de geo-informatie en het gebruik ervan. Tijdens de Geobuzz kunt u deelnemen aan de Workshop BAG 2.0 - Wat verandert er voor u als gebruiker? Tijdens deze workshop hebben we het onder andere over de nieuwe Wet BAG en de planning van de nieuwe BAG-producten.
Het evenement is gratis. Inschrijven kan via de themapagina Geobuzz.
Schrijf u nu in
 
Zondag 18 november LV BAG niet beschikbaar
 
Vanwege onderhoud is de LV BAG zondag 18 november tussen 8.00 en 20.00 uur niet beschikbaar. U kunt gedurende deze periode de BAG Viewer en BAG Bevragen niet raadplegen en is het niet mogelijk om Extracten en Compacten te downloaden. Bronhouders kunnen tijdelijk geen mutaties verwerken. Houd onze Servicepagina in de gaten voor alle actuele storingen en geplande werkzaamheden.
Ga naar de servicepagina
 
Terugblik GEO Gebruikersfestival
 
Het jaarlijkse Geo Gebruikersfestival vond dit jaar plaats in oktober. Op het Gebruikersfestival staan het gebruik en de voorzieningen van de (geo-)basisregistraties centraal. De organisatie ligt in handen van Geonovum, BZK en PDOK.
Vanuit de BAG informeerden we bezoekers over de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek, de wijzigingen rond de gewijzigde wet BAG per 1 juli jl. en de veranderingen van de BAG producten. De presentaties werden goed bezocht en de reacties waren positief. We kijken dan ook terug op een inspirerend en succesvol festival. 
Agenda BAG
15
nov
BAG BAO, Apeldoorn 
20/21
nov
Geobuzz
Lees meer
26
nov
BAG Gebruikersoverleg
Aanmelden
13
dec
Klein maandelijks BAG BAO Agendaoverleg, Apeldoorn
Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden ze graag.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen