Het laatste nieuws met o.a. woningmarkt informatie en een documentaire over ons werk over de grens. lees online  |  afmelden
Kadaster
Terz@ke
8 november 2018
Meten voor vrede
FARC, paramilitairen en drugsbendes hebben huisgehouden in Colombia. Nu het vrede is, kunnen boeren hun land registreren zodat ze weer naar de toekomst kunnen kijken. Aan deze belangrijke pijler in het vredesakkoord helpt het Kadaster mee. Een peilstok, een antenne en een smartphone zijn nu de wapens voor de vrede. Boeren krijgen met een eigendomsbewijs erkenning van hun bezit, bestaansrecht. Dit is mooi in beeld gebracht door Brandpunt+ in de documentaire 'Meten voor vrede'.
Bekijk de documentaire
 
Uitzonderlijke daling aantal woningverkopen
 
Het aantal verkochte woningen is sterk gedaald ten opzichte van vorig jaar. In september 2018 zijn 20,3% minder woningen verkocht dan in september 2017. Vooral 25- tot 35-jarigen kopen minder. Lees in het volledige bericht welk woningtype het sterkst afnam en in welke provincies de daling het grootst was.
Naar het volledige bericht
 
Kadaster en CBS meten spanning op woningmarkt
 
Minder koopstarters, ouder wordende doorstromers, verkoopprijzen boven de vraagprijs. Hoe groot is de spanning op de woningmarkt? Elk half jaar publiceert het ministerie van BZK de Staat van de Woningmarkt. Hiervoor heeft het Kadaster twee onderzoeken uitgevoerd; een daarvan samen met het CBS en de ander over koopstarters.
Bekijk deze onderzoeken
 
Koopwoningen ruim 9% duurder in september
 
Bestaande koopwoningen waren in september 9,3 % duurder dan in september 2017. De prijsstijging is hetzelfde als in de voorgaande maand. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. Daarna zijn de prijzen onafgebroken gestegen en liggen deze op het hoogste niveau sinds het begin van de prijsindex in 1995.
Lees meer
 
Diversiteit op de kaart
Iedereen, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of beperking heeft talenten en kwaliteiten. Diversiteit zorgt voor gemotiveerde collega’s die elkaar versterken en waar creativiteit de ruimte krijgt. Het Kadaster maakt zich daarom sterk voor diversiteit. In oktober is de campagne ‘Diversiteit maakt kwaliteit’ gestart.
Lees meer
 
Agrarische grondprijs in het derde kwartaal van 2018
 
De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland bedraagt 56.400 euro per hectare in het derde kwartaal van 2018. Dit is een daling van bijna 6%. Deze daling hangt samen met een grote transactie tegen zeer lage prijs..
Lees het volledige kwartaalbericht
 
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt ze graag.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen