Actueel nieuws over BRK Levering
Met o.a. Vernieuwing Basisregistratie Kadaster afgerond | Datawijzigingen BRK Levering 1.0
lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BRK Levering
oktober 2018
Vernieuwing Basisregistratie Kadaster afgerond
Op maandag 15 oktober 2018 heeft het Kadaster de vernieuwde Basisregistratie Kadaster (BRK) in gebruik genomen. Deze vernieuwing zorgt voor betere mogelijkheden om klantwensen, product- en procesverbeteringen en wetswijzigingen door te voeren.
 

Welke stappen moet u de komende weken zetten?
 
Wat moet u doen in de komende weken? Dat hangt af van uw softwareleverancier. Heeft deze een patch of update uitgebracht, zorg er dan voor dat u deze tijdig installeert of laat installeren, zodat u gereed bent om de mutaties uit onze vernieuwde BRK te ontvangen en verwerken. Wij adviseren u dit voor 31 oktober 2018 te doen.
Wat doen wij in de komende weken?
1. Het kan voorkomen dat wij tijdens de overgang naar de vernieuwde BRK enkele dagen in de periode  tot 31 oktober tot 2018 geen mutaties gereed zetten.
2. Vermindering stukdelen is actief vanaf de livegang. Dit zorgt voor veel kleinere mutatieberichten.
3. Na de overgang naar de vernieuwde BRK gaan wij de conversie AA en BB rechten actief aanpassen. De datum voor deze leveringen moet nog bepaald worden.
 

Datawijzigingen BRK Levering 1.0
 
Eind oktober ontvangt u de eerste mutatie die gebaseerd is op de vernieuwde BRK. De vernieuwde BRK brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Hierdoor wordt de informatievoorziening verbeterd. Dit zorgt ook voor een andere inhoud van de mutatiebestanden. Deze wijzigingen zijn doorgenomen met softwareleveranciers. Daarnaast hebben wij testbestanden uitgeleverd waarmee softwareleveranciers hun programmatuur kunnen testen en waar nodig aanpassen. Hierdoor moet mogelijk een aanpassing aan uw systeem worden uitgevoerd. U kunt bij uw softwareleverancier navraag doen naar de stand van zaken rondom deze datawijzigingen. Open de link om te lezen wat u aan datawijzigingen kunt verwachten.
Bekijk het document
 
Verminderen van stukdelen
Na de vernieuwing van de BRK worden de mutatiebestanden van BRK Levering kleiner door het verminderen van stukdelen. Dit zorgt voor een snellere verwerking en minder benodigde opslagruimte bij zowel de klant als het Kadaster. De verkleining kan oplopen tot 75% van de originele grootte. Met de afnemers en softwareleveranciers hebben wij dit inmiddels afgestemd.
Naar het nieuwsbericht
 

Conversie AA en BB rechten
 
Met het ingaan van de vernieuwde BRK is het mogelijk om alle gestapelde rechten correct weer te geven in BRK Levering. Na de vernieuwing van de BRK is deze beperking opgeheven en zijn de rechten in voorkomende gevallen weer correct geregistreerd in de BRK. Wilt u meer weten over deze vernieuwing?
Lees het nieuwsbericht
 

Ontdubbeling tenaamstelling drie gemeenten
In de Basisregistratie Kadaster waren voor de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en ’s-Gravenhage veel verschillende tenaamstellingen geregistreerd. In de afgelopen 2 weken hebben wij deze verschillen ontdubbeld, waardoor een eenduidige tenaamstelling ontstaat voor deze drie gemeenten. Hiervan zijn alle mutatiebestanden geleverd en voor u geplaatst op de generieke download service.




 
In de Basisregistratie Kadaster waren voor de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en ’s-Gravenhage veel verschillende tenaamstellingen geregistreerd. In de afgelopen 2 weken hebben wij deze verschillen ontdubbeld, waardoor een eenduidige tenaamstelling ontstaat voor deze drie gemeenten. Hiervan zijn alle mutatiebestanden geleverd en voor u geplaatst op de generieke downloadservice.
 
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt ze graag.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen