Het laatste nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
Oktober 2018
BAG 2.0: hoe staan we ervoor?

Op dit moment zijn we al weer enige tijd op weg met BAG 2.0. Gemeenten zijn actief met stap 2 van het stappenplan voor bronhouders. Onze focus ligt momenteel op het ontwikkelen van de nieuwe productieomgeving en de testen die softwareleveranciers moeten doorlopen om te controleren en te garanderen dat de ontwikkelde software van Kadaster en de bronhouders werkbaar is.

Nieuwe scenario's conformiteitstoets
De eerste proeven van bekwaamheid hebben we glansrijk doorstaan. Zo zijn softwareleveranciers al begonnen met testen. De komende tijd worden er steeds nieuwe scenario's toegevoegd aan de conformiteitstoets. Ons streven is om in het 4e kwartaal van dit jaar over een volledige en succesvol doorlopen conformiteitstoets te kunnen beschikken.  

Vernieuwde BAG extractproducten
Naast het ontwikkelen van de vernieuwde omgeving voor bronhouders zijn we ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Zo wordt het BAG extract in een nieuw jasje gestoken. In Q4  verwachten we de nieuwe specificaties voor het nieuwe BAG extract te publiceren. Meer hierover en over de productwijzigingen leest u in de volgende BAG nieuwsbrief en wordt gepresenteerd tijdens het Geogebruikersfestival op 31 oktober in Amersfoort. 
Heeft dit artikel u verder geholpen?
of

Wat kunt u verwachten in stap 2?
 
Samen met het ministerie van BZK en VNG Realisatie hebben we de verschillende stappen die u, als bronhouder, moet zetten op een rij gezet. Op dit moment zijn we bij stap 2 van het stappenplan aangekomen. Benieuwd naar wat er in deze fase van u wordt verwacht? 
Naar stap 2
 

Gebruikers tevreden over BAG  
 
In onze vorige nieuwsbrief kon u lezen over het klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers van de basisregistraties. Uitkomst van dit onderzoek was dat onze afnemers het gebruik van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) waarderen met een 7,4. In 2015 was dit rapportcijfer nog een 7,2. Het gebruik van de BAG is gestegen naar 10 miljoen bevragingen per dag. Meer over het onderzoek leest u in het nieuwsbericht. 
Naar het nieuwsbericht
 

Rapport stelselkoppelingen CBS gepubliceerd 
 
De consistentie tussen de BAG en andere basisregistraties (BRO, NHR, WOZ) is erg hoog. Dat blijkt uit kwaliteitsmetingen die het CBS heeft gedaan naar de consistentie van basisregistraties. 
Meer over het rapport
 
BAG-registratie van invloed op activiteiten KPN 
De BAG is voor KPN één van de belangrijkste informatiebronnen om inzicht te krijgen in verschillende nieuwbouwinitiatieven. Zo biedt de BAG KPN inzicht in de levenscyclus van een pand en het verblijfsobject.    
Lees meer
 

Problemen met bereikbaarheid BAG? Ga naar onze servicepagina  
 
Hebt u wel eens problemen met de bereikbaarheid van de BAG? Op de BAG servicepagina vindt u een overzicht van alle actuele storingen en (geplande) onderhoudswerkzaamheden. Staat uw storing er niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice BAG. Zij helpen u graag op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 
Naar de servicepagina
 

Handige links
BAG 2.0
Bagviewer 
Praktijkhandleiding
  BAG Documentatie
Agenda BAG
01
okt
Agendaoverleg BAG BAO
10
okt
Voorlichtingsbijeenkomst Terugmeld-API
Meer info en aanmelden
okt
 
       GGB regio-overleg in combinatie met SVB-BGT Contactdagen (i.s.m. BAG)
  • 11 oktober: Regio Noord
  • 18 oktober: Regio Oost
  • 1 november: Regio Zuid
  • 8 november: Regio West
Aanmelden
31
okt
Geogebruikersfestival 
Lees meer
15
nov
BAG BAO 
20/21
nov
Geobuzz
Lees meer
26
nov
BAG gebruikersoverleg 
Aanmelden
Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden ze graag.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen