lees online  |  afmelden
Kadaster
Terz@ke
Nieuwsbrief van het Kadaster - september 2018

Basisregistratie Kadaster vernieuwd! 
De Basisregistratie Kadaster wordt vernieuwd. In het weekend van 13 en 14 oktober gaan we over naar de vernieuwde BRK. U kunt op die dagen Kadaster-on-line en KIK-inzage niet gebruiken. Met deze wijzigingen is de basisregistratie beter voorbereid op de toekomst.
Alles over de vernieuwing
 

Woning verkopen? Doe het in juli of december
 
Hebt u plannen om uw woning te verkopen? En wat is de beste periode? Het Kadaster doet regelmatig onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de woningmarkt. Ook naar het effect van seizoenen op de woningverkoop. 
Lees het onderzoek
 
Ruilverkaveling 2.0 
Was ruilverkaveling de afgelopen decennia wat minder populair, door een open proces van meedenken staat het onderwerp weer helemaal op de kaart. Het tijdschrift Landwerk voorspelt dat ruilverkaveling een oplossing kan bieden voor allerlei maatschappelijke vraagstukken.
Naar het nieuwsbericht
 

Koopwoningen weer duurder in juli 
 
Opnieuw stegen de prijzen van bestaande koopwoningen naar een recordhoogte. Nooit eerder waren de huizenprijzen zo hoog als in juli 2018. 
Meer over de hoge prijzen
 

Prijs landbouwgrond blijft stabiel 
 
Het afgelopen kwartaal is de gemiddelde prijs voor agrarische grond in Nederland nauwelijks veranderd. Dat staat in het kwartaalbericht agrarische markt van het Kadaster en Wageningen Economic Research. Bent u benieuwd naar de actuele waarde van agrarische grond? 
Naar het kwartaalbericht
 

Aantal woningverkopen neemt verder af 
Menno Pover - CBS
Afgelopen juli is het aantal woningverkopen met 2% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarentegen is het aantal afgesloten hypotheken in juli met 7,5% gestegen in vergelijking met juli 2017.
Meer over deze ontwikkelingen
 

Alle gemeenten aangesloten op de WOZ  
 
Een nieuwe mijlpaal voor de Landelijke Voorziening Waarde Onroerende Zaken:  Vanaf nu staan de WOZ-waarden van woningen in alle Nederlandse gemeenten online. Nu de aansluiting voltooid is, gaan wij, als beheerder van de LV-WOZ, ons focussen op het verbeteren van de kwaliteit van de gegevens. 
Bekijk het nieuwsbericht
 
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt ze graag.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen