Het laatste nieuws over de BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
juli 2018
Gewijzigde Wet BAG van kracht!
In onze vorige nieuwsbrief kondigden we al aan dat de gewijzigde Wet BAG er aan zat te komen. En nu is het zover. Op 1 juli is de gewijzigde Wet BAG in werking getreden. Vanaf die datum is er sprake van een geïntegreerde registratie.

Wat is de volgende stap?
 
Nu de gewijzigde Wet BAG van kracht is, moeten gemeenten de volgende stap zetten in het stappenplan voor bronhouders. Zo is vanaf 1 juli de overgangsperiode voor regelgeving over systeemvereisten van kracht. Ook moet u voor de zelfcontrole ENSIA 2018 een vragenlijst invullen. Wat er allemaal nog meer moet gebeuren, leest u in u stap 2. 
Naar stap 2
 

Meer objecten afgebakend als pand 
 
Op 1 juli is ook de nieuwe Catalogus BAG van kracht. Hierin zijn de afbakeningsregels aangescherpt  en een groot aantal uitzonderingen op reguliere regels geschrapt. Het gevolg hiervan is dat objecten die voorheen niet als 'pand' waren afgebakend, voortaan wel als zodanig worden opgenomen in de BAG. Hierbij kunt u denken aan objecten als  bunkers en windturbines. Voorwaarde is wel dat ze aan de afbakeningscriteria voldoen. De Catalogus beschrijft de nieuwe regels. Deze was al beschikbaar als PDF en nu ook als online versie. Over de afbakeningsregels voor panden hebben we werkafspraken gemaakt met de BGT. 
Lees over de werkafspraken
 

Producten BAG 2.0 onder de loep
 
Met de gewijzigde Wet BAG gaan we ook de producten van de LV BAG evalueren en waar mogelijk verbeteren. We verwachten dat we in het najaar meer kunnen vertellen over ons productaanbod en de bijbehorende specificaties. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte via de nieuwsbrief en de website. 

Nieuw: de BAG Praktijkhandleiding  
 
De Catalogus BAG 2018 en de BAG Praktijkhandleiding zijn in de plaats gekomen van de handboeken, verdiepingsdocumenten en de vorige Catalogus. De Praktijkhandleiding volgt de Catalogus, is informatief en heeft geen juridische status. Net als de Catalogus is de Praktijkhandleiding beschikbaar via de website Github. De Praktijkhandleiding is in nauw overleg met bronhouders tot stand gekomen. De reactie van 1 van hen leest u in het nieuwsbericht. 
Naar het nieuwsbericht
 
Informatie op de website opgefrist! 
Nu de overgangsperiode naar de gewijzigde Wet Bag is afgesloten, hebben we ook de informatie op onze website aangepast. Zo zijn oude documenten vervangen door nieuwe informatie over onder andere de Catalogus BAG en de Praktijkhandleiding. Voor een actueel overzicht gaat u naar onze website.
Naar de nieuwe documentatie
 

Openbare ruimten beter te vinden met PDOK
 De
De zoekservice van de BAG Viewer is uitgebreid met het Nationaal Wegen Bestand (NWB) van Rijkswaterstaat. Hierdoor kunt u openbare ruimten nóg beter vinden. Deze openbare ruimten zijn nu te vinden met locatieserver PDOK. Meer over de voordelen van de koppeling van de BAG viewer met het NWB leest u in het nieuwsbericht. 
Naar het nieuwsbericht
 

Hartelijk dank voor de 7,4
 
In mei hebbent 555 respondenten meegedaan aan ons online klanttevredenheidsonderzoek. We kregen van u als rapportcijfer een 7,4. Een  verbetering ten opzichte van mei 2015, toen u ons een 7,2 gaf. Maar geen reden voor ons om achterover te leunen. We blijven doorgaan met het verbeteren van onze producten en onze service. Na de zomer verwachten we de definitieve rapportage van het onderzoek.
Contact
088 - 183 34 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze medewerkers van de BAG klantenservice beantwoorden graag uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen