lees online  |  afmelden
Kadaster
Terz@ke
Nieuwsbrief van het Kadaster - juli 2018

Utrecht gaat voor kwaliteit BAG
Bij calamiteiten moet je kunnen vertrouwen op de juiste informatie. De gemeente Utrecht zocht met behulp van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen uit welke gebouwen gebouwd zijn met vloeren met een verhoogd instortingsrisico. 
Lees meer
 

Prijzen koopwoningen naar recordhoogte
 
Nog nooit waren de prijzen van bestaande koopwoningen zo hoog als in mei van dit jaar. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar stegen de prijzen met bijna 9%. In het nieuwsitem vindt u meer informatie over de prijsontwikkelingen van de afgelopen jaren. 
Lees meer
 

Wonen langs snelweg blijft in trek
 
Geluidsoverlast, een verhoogde uitstoot van CO2, het lijken niet bepaald de ingrediënten voor een aantrekkelijk woonklimaat. Toch neemt het wonen langs de snelweg in populariteit toe. Wij deden onderzoek naar de aantrekkingskracht van het wonen binnen een geluidshinderzone. 
Meer over het onderzoek
 
TOP10NL biedt gemeente Amsterdam inzicht
De gemeente Amsterdam maakt sinds 2010 gebruik van actuele locatiegegevens uit ons digitale topografische basisbestand TOP10NL. Dat biedt niet alleen houvast voor bewoners en beleidsmakers bij het gesprek over de ontwikkelingen in hun gemeente. Ook de afdeling Handhaving van de gemeente heeft hier baat bij. 
Naar het nieuwsbericht
 

Soest experimenteert in Proeftuin Omgevingswet
 
Wanneer je aan- of uitbouwplannen hebt, wil je snel duidelijkheid op de vraag of je hiervoor een vergunning moet aanvragen. En geen verwijzing naar plannen en bepalingen. Samen met de gemeente Soest ontwikkelden we software die ruimtelijke informatie slim aan elkaar koppelt en toegankelijk maakt. Een mooi experiment uit de Proeftuin Omgevingswet.
Meer over de Proeftuin
 

Hoe lossen we het woningtekort op?
 
We willen met zijn allen energiezuiniger wonen. Zonnepanelen in plaats van aardgas. De vraag is of de bouwsector de vraag naar energiezuinige nieuwbouwwoniningen kan bijhouden? En hoe zit het bestaande woningen. Hoe zetten we deze zorgen om in een effectieve aanpak? Wij gingen in gesprek met beleidsmakers, bouwers en makelaars over mogelijke oplossingen.      
Naar de aanpak
 

Minder woningen verkocht, meer hypotheken verstrekt in mei
 
In mei van dit jaar zijn 9% minder woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee zet de afname van het aantal verkochte woningen door. Tegelijkertijd zien we een toename in het aantal hypotheken van 1,7%. Meer over actuele trends op de woningmarkt leest u in het nieuwsbericht. 
Naar het nieuwsbericht
 
           
           Wim Kuijken nieuwe voorzitter
                    Raad van Toezicht
 
Per 1 juli 2018 is Wim Kuijken de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. Hij volgt hiermee Ron Icke op die, na een periode van acht jaar, zijn taken voor de Raad van Toezicht neerlegt.

Foto: Capital Photos - Frank van Beek
Naar het nieuwsbericht
 
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen