Nieuwsbrief KLIC. Met nieuws over de wetswijziging per 1 juli. Over de instructies aan het graafteam, de webinar KLIC, en meer!

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief KLIC
juni 2018
Wet WIBON wijzigt per 1 juli 2018

Voor netbeheerders betekent dit dat u uiterlijk 1 juli 2019 volgens de nieuwe technische
vereisten werkt. Bijvoorbeeld het aanleveren van gegevens in vectorformaat. U kunt hierbij kiezen of u  uw gegevens centraal opslaat bij het Kadaster of niet.
Voor grondroerders betekenen de technische verbeteringen meer gebruiksgemak met het vernieuwde Klic-online. Kabel- en leidinginformatie wordt in vectorformaat aangeboden, geschikt voor mobiele toepassingen. U zult hiervoor uiterlijk 1 januari 2019 over een geschikte viewer moeten beschikken.
In het nieuwsbericht leest u welke wijzigingen op stapel staan.

Lees meer
 
Aandacht voor instructie graafteam
 
Goede instructie voor het graven vergroot het vakmanschap en zorgt voor betrokkenheid van het graafteam tijdens het werk. Het Agentschap Telecom vindt dit belangrijk en kijkt voortaan bij controles ook of het graafteam inderdaad instructie heeft gekregen.
Zoals u weet, controleren toezichthouders van het agentschap of op de graaflocatie alle informatie van het Kadaster aanwezig is. Ter ondersteuning van de graafploeg hebben ze 'de keetkaart’ en de ‘Veilig graven-app’ gemaakt. In het nieuwsbericht leest u er meer over.
Ook veilig graven?
 
Technische Kontakt Dagen
 
Van 31 mei t/m 2 juni 2018 vonden de Technische Kontakt Dagen in Almere plaats. Drie dagen lang konden bezoekers machines uitproberen en demonstratie bijwonen. Ook was er aandacht voor het thema ‘Graafschade voorkomen we samen!' Een impressie van deze dagen leest u in de terugblik.
Kijk mee terug op deze dagen
 
Waar vindt u KLIC-WIN informatie?
Programma-informatie en nieuws over KLIC-WIN en WIBON wordt op een centrale plaats (klicwin.net) aangeboden. Dit om te voorkomen dat u informatie mist.
Bekijk het programma en het nieuws op klicwin.net.
 

Daarnaast wordt technische KLIC-WIN informatie gepubliceerd op de 'GitHub pagina' van het Kadaster. De volgende nieuwe documenten zijn hier zojuist toegevoegd:
  • 'Geplande werkzaamheden' - onmisbare informatie voor de komende periode
  • 'Release notes'- hierin leest u welke wijzigingen er zijn doorgevoerd in een bepaalde versie (release) van de software.
  • 'Functionaliteit na inwerkingtreding'- hierin leest u welke functionaliteit na de inwerkingtreding van de wijziging in de wet WIBON wordt ontwikkeld.
Bekijk waar de technische informatie staat op de GitHub pagina.
 
Agenda
10
Jul
Webinar: 'Alles uit uw KLIC-melding halen' - dinsdag 10 juli 2018 van 9:30 tot 10:00. 
  • in een vroeg stadium risico’s in kaart brengen
  • een groter gebied in één keer aanvragen
  • wegwijs in de informatie die u na een KLIC-melding ontvangt
  • tips en trucs bij de KLIC-melding in Mijn Kadaster

Lees het nieuwsbericht
Direct aanmelden
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier
Afmelden       \       Gegevens wijzigen