Nieuws over de gewijzigde wet- en regelgeving van BAG.

lees online  |  afmelden
Kadaster
Nieuwsbrief BAG
april 2018
Wet BAG wijzigt op 1 juli 2018
De beoogde datum voor de inwerkingtreding van de wijziging van de wet- en regelgeving BAG is 1 juli 2018. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit tot de inwerkingtreding en publicatie daarvan in het Staatsblad is de datum officieel vastgesteld. Hierover zullen de bronhouders van de BAG formeel geïnformeerd worden. Snel na de inwerkingtreding vindt u op ‘wetten.overheid.nl’ de integrale, leesbare versie van de nieuwe wet.

Op onze website en op de website van het Ministerie van BZK vindt u een overzicht met links naar de oude en de nieuwe documentatie over de nieuwe wetgeving.
Lees meer
 
Op weg naar BAG 2.0
 
Nu de nieuwe Catalogus en het koppelvlak tussen bronhouders en LV definitief zijn, werken we verder aan de voorbereidingen voor BAG 2.0.  Het gaat om werkzaamheden als:
  • Technische implementatie van BAG 2.0 in de Landelijke Voorziening en de applicaties van de bronhouders door o.a. realisatie van de conformiteitstoets en de transformatie tussen BAG 1.0 en BAG 2.0
  • Het samenstellen praktijkuitwerkingen voor o.a. objectafbakening en mutaties
  • Het opstellen van een stappenplan voor bronhouders 
  • Verdere informatie over afstemming objecten tussen de BAG en de BGT
  • Het vaststellen van de specificatie voor de vernieuwde BAG 2.0 producten (eerst BAG-Extract en vervolgens webservices en API’s etc.)
  • VNG Realisatie zal informatie beschikbaar stellen over effecten voor binnengemeentelijke koppelingen en modeldocumenten
Wij houden u op de hoogte van deze werkzaamheden via onze website en mailings.
Bekijk de planning
 
Nieuwe catalogus BAG
De nieuwe Catalogus BAG 2018 vormt samen met de gewijzigde Wet BAG en het gewijzigde Besluit BAG, de norm-voorschrijvende en formele kern van de BAG vanaf 1 juli 2018. De catalogus is bijlage I van de ‘Ministeriële Regeling BAG’ (bijlage II is de Koppelvlakbeschrijving van BAG met de Landelijke Voorziening BAG).
Naar de catalogus
 
Kwaliteit BAG
De inrichting van kwaliteitszorg en kwaliteitstoezicht is één van de belangrijkste veranderingen bij de overgang naar de gewijzigde BAG wet- en regelgeving. De werking hiervan is beschreven in het Kwaliteitskader BAG.
Lees meer
 
Film 'De BAG in het kort'
In de film 'de BAG in het kort' geven we in anderhalve minuut duidelijke informatie over de BAG en de gegevens die hierin opgenomen zijn.
Jaarrapportage 2017
Het aantal keer dat informatie is opgevraagd uit de BAG is van 1 miljard in 2016 naar ruim 1,5 miljard in 2017 gegaan. Sinds november kunnen gebruikers de terugmeldingen die ze doen via de BAG Viewer ook daarop terugzien met de status van afhandeling. Het aantal terugmeldingen is flink gestegen sinds de BAG Viewer die mogelijkheid biedt, ruim 1100 in november 2017.
Lees de jaarrapportage
 
Bent u tevreden?
 
In 2013 en 2015 hebben wij onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de gebruikers van de BAG. Wij vroegen naar uw ervaringen met producten en dienstverlening van de LV BAG. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de mate van tevredenheid, het gebruik en de doeltreffendheid van BAG in de praktijk. In 2013 scoorde de LV BAG een 7,0 en in 2015 een 7,2. We zijn benieuwd naar uw mening. Hebben wij de LV BAG kunnen verbeteren? Wij horen het graag. U ontvangt daarom binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan een nieuw tevredenheidsonderzoek.
Gezocht: leden voor het gebruikerspanel PDOK
Na 5 jaar PDOK zijn we toe aan vernieuwing van PDOK.nl en daar hebben we uw hulp bij nodig,
Denk mee via ons PDOK gebruikerspanel, we waarderen uw mening!
Geef u op
 
Voor meer informatie over de BAG, ga naar kadaster.nl/bag.
Agenda
24
Apr
Extra leveranciersoverleg
24
Mei
Leveranciersoverleg
--
Mei
Afnemersleveranciersoverleg
14
Jun
Gebruikersoverleg
Lees meer
21
Jun
Agendaoverleg BAG BAO
Contact
088 - 183 22 00
Twitter @KadasterWebcare
Facebook @HetKadaster
Vragen of opmerkingen?
Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en opmerkingen.
Contactformulier


Ontvangt u de BAG Nieuwsbrief zelf nog niet? Meld u dan aan.
Afmelden       \       Gegevens wijzigen